Drömfångaren

En drömfångare är ett magiskt föremål enligt indiansk folktro. Den kan hängas upp invid en sovplats och sägs då fånga upp onda drömmar och mardrömmar. Drömfångaren kan liknas vid ett spindelnät i vilket drömmarna fastnar. Fjädrarna står för beskydd och släpper fram de goda drömmarna. När soljuset sedan träffar nätet och pärlorna, försvinner de negativa energierna som fångats upp.
          Ojibwastammen i Nordamerika var de första som tillverkade drömfångare även om de numera är en allmänt välanvänd symbol. Den ger frid och lycka vart den än placeras... vid spädbarnet, i köket eller varför inte i bilen. Du renar den med salvia eller utomhus i solljuset.

Hos mig finner du drömfångare i varierande design och i flertalet olika färger och storlekar. Bara naturmaterial och äkta fjädrar från olika fågelarter för att energin den ger ska vara den bästa.