indianhantverk

Nytt indianhantverk tillverkas hela tiden i ateljén, av mig och mina döttrar. Taditionella artefakter eller inspirerade detaljer. Drömfångarna finns även i en specialdesign för sängföretaget med underbar svensk sovmiljö "Durum Mollis", presenterad i trettiotalet "Svenska Hem"-butiker, samt bl a smycken hos Bozza Brands web-butik. www.bozzabrands.se
     Så småningom kommer jag även att lägga upp artiklar till försäljning här på sidan, men till dess ber jag er kontakta mig via mejl om ni har egna önskemål.

En del säger att de varit indianer i ett tidigare liv, och kanske är det så. Kanske vaga bilder från ett tidigare liv, många generationer tillbaka, får oss att känna samhörighet med ceremonipipan, mockasinerna, hjortskinnskläderna? Så är det för mig... men framförallt gillar jag förhållningssättet till djuren, naturen och medmänniskorna runtikring oss. Ett respektfullt förhållningssätt till allt och alla. Vi är alla ett i vår värld och vi behöver ta hand om vårt hem - Moder Jord.
          En del av detta förhållningssätt är hantverket, där man istället för att gräva ned ett dött djur, tar hand om, bevarar och hedrar dess ande genom att tillverka vackra eller nyttiga saker. I ateljé Leja hittar du saker som du inte kan finna någon annanstans... tillverkat för hand i äkta naturmaterial.
          Om du tycker det är dyrt... tänk då på att en del av kostnaden jag betalar för äkta naturmaterial såsom björntänder, klor och fjädrar, går till en wildlife-försäkring som har till uppgift att skydda djuren och kontrollera så att all handel går rätt tillväga. Om coyoten (prärievargen) t ex är ett skadedjur, så kan motsatsen vara speciella örnarter som är så fridlysta att man inte ens får sälja fjädrar från självdöda djur. Jag betalar gärna lite extra bara jag vet att allt sköts på rätt sätt.

Ur en konstnärs tankar... av Leja - Lena Lindén Jacobsson
 

Senaste nyheter Indian

Arkiv Indian

2015-10-25
Drömfångaren
En drömfångare är ett magiskt föremål enligt indiansk folktro. Den kan hängas upp invid en sovplats och sägs då fånga upp onda drömmar och mardrömmar. Drömfångaren kan liknas vid ett spindelnät i vilket drömmarna fastnar. Fjädrarna står för beskydd och släpper fram de goda drömmarna. När soljuset sedan träffar nätet och pärlorna, försvinner de negativa energierna som fångats upp.
          Ojibwastammen i Nordamerika var de första som tillverkade drömfångare även om de numera är en allmänt välanvänd symbol. Den ger frid och lycka vart den än placeras... vid spädbarnet, i köket eller varför inte i bilen. Du renar den med salvia eller utomhus i solljuset.

Hos mig finner du drömfångare i varierande design och i flertalet olika färger och storlekar. Bara naturmaterial och äkta fjädrar från olika fågelarter för att energin den ger ska vara den bästa.
Läs hela inlägget »
2015-10-25
Kokopellis historia
2015-10-25
Krafthalsband

Länkar