offentlig utsmyckning

Representera med offentlig utsmyckning med; inköpt av MTA Bygg för utsmyckning av deras projekt med Biltemas hittills största lager i Halmstad. Representerad på LW Sverige AB, Sthlm, Skara Musikskola, Länssjukhuset i Halmstad, STEMA/PEDAX i Danmark, Tyskland och England, Celsa Steel i Halmstad. Tidigare tillverkare av priser till
Halmstadtravets Sprintermästare samt Halmstad Bordtennisklubb, och dessutom väggdekorationer på Möllans Förskola i Ysby.
loading...

Visning och försäljning

Under hela året visas utvald konst och skulpturer av mig och 11 andra konstnärer på galleri Halmstad Art & Design, Halmstad. Öppettider hittar du på facebook.

Visas av Galleri Bluelight, med kontor i Svalöv, Skåne, med visning till konstföreningar i hela Sverige.

Om leja

Sedan 2003 har jag aktivt arbetat som konstnär efter att ha köpt min konstnärsgård Gamla Bryggeriet från Jörgen Nash. I denna idyll fann jag ro att skapa efter att ha arbetat inom reklambranschen i många år.

"När det vilda får utrymme, så dansar själen" av Leja
Född och uppvuxen i Halmstad, har jag tidigare illustrerat och arbetat med reklam innan jag lade ner datorn för att kreera "hands on" istället. Det jag brinner för är egentligen färgerna... deras olika känslouttryck och inbördes samarbete... men skaparlusten tar sig många olika uttryck. Motiven varierar... människor, djur, shamanistiska kraftdjur och symboler eller egna inre motiv. Eftersom jag ofta samarbetar med andra konstnärer eller musiker, blir bredden på motiv och uttryck stor, med temaproducerade verk inför olika utställningar.

Jag arbetar gärna i akryl, men växlar mellan alla olika media som olja, äggoljetempera, akvarell, kol m fl där inget är förbjudet eller främmande. Integrerar ofta annat material för att bygga upp en spännande struktur, ge ett "patinerat" uttryck i målningen. Trycker även grafiska blad som t ex monotypier med bl a fengshuimotiv. Skulpturer i rakubränd keramik och drivved, har utökats med stolta järnsskulpturer i blankstål blandat med rost och guld... och nu till sist skulpturer som conceptive art.

Det jag vill åstadkomma är att väcka känslor eller energier hos betraktaren, drömmar och funderingar… skapa en dialog med betraktarens inre.

Min stora hobby är att rida vild western i skogen på våra hästar, eller besöka pow-wows för att dansa indiandans. Balsam för själen! Därför finner jag även indianinspirerat hantverk själsligt inspirerande och har bl a tillverkat drömfångare och smycken för hela Sverige genom bl a Durum Mollis samt Bozza Brands.

"Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid..."
(mitt favoritcitat citerat av Winston Churchill)

Utställningar

2016
- Antagen till Galleri bluelights jurybedömda höstsalong på Halmstad slott
- Antagen till fotoutställning på Fogdaröds konsthall under påsk
- Öppen ateljé under Hallands konstrunda, Kristi Himmelsfärd

Ett urval av tidigare utställningar...

- Konst på kryds, jurybedömd utst, Helsingör och Hbg 2015
- Turné med ArtQueen i Skåne
- Galleri Bluelights höstsalong, Hstd 2013-2015 (stipendiat som årets utställare)
- Galleri Stensjö, Steninge 2014
- Konstrundan Halland 2008-2015
- Kulbackens museum, Västervik, 2012
- Påskutställning med 10 kända  Halmstadkonstnärer, Galleri Bluelight, Hstd 2012
- Galleri 70 separatutst, Halmstad 2011, 2012, 2013 samt permanent visning i konstnärskollektivet
- Salon des refusées, Halmstad 2010-2014
- Konstrundan L:a Böslid, Hstd 2010-2013
- Västerviks stadsvisarkiv, Västervik 2011
- Tall Ship Races, Halmstad 2011
- Galleri Ipanema, Köpenhamn 2009
- Fria Målarskolan, Halmstad 2006-2008